slogan header

een vraag of reactie?    …contact

Andere herdenkingscentra

 In het project ‘Kinderen van Toen’ is gezocht naar samenwerking met andere herdenkingscentra, opdat ook Duitse ‘kinderen van toen’ aan het woord konden komen. Ook zij waren immers kind in de oorlog en ook zij hebben de gevolgen ervaren van de keuzes die hun ouders gemaakt hebben.

Dit heeft geleid tot een samenwerking met de Gedenkstätten Neuengamme en Augustaschacht. Neuengamme is een voormalig concentratiekamp in de buurt van Hamburg en Augustaschacht was een Gestapo-strafkamp dichtbij Osnabrück. In beide kampen hebben gevangenen uit Amersfoort gezeten of zijn er overleden.

Deze projectbenadering vanuit het ‘kind’ maakt het programma ‘Kinderen van Toen’ uniek, omdat het hiermee wordt uitgetild boven de tot nu toe gangbare ‘dader-slachtoffer’ benadering.

Als u meer wilt weten over deze locaties, kies dit dan via het menu aan de linkerzijde of klik hier gewoon op de naam Neuengamme of Augustaschacht.

Daarnaast hebben wij op deze site een fragment opgenomen van een nooit voltooide film over kamp Westerbork. De reden daarvoor is dat een van onze kinderen, Henriëtte Zomerplaag, daar ruim een half jaar gevangen heeft gezeten.

  © Alle rechten voorbehouden, Project ‘Kinderen van Toen’ Disclaimer & Privacy           Over deze site