slogan header

een vraag of reactie?    …contact

Als laatste geplaatst:

Reacties uit de Klas

  • NIET MEER NAAR DUITSLAND

Vorige week zijn we met de klas bij Kamp Amersfoort geweest. Ik vraag me af waarom er toen maar zo weinig mensen in het verzet zaten. Die Duitsers konden toch niet alles weten? En als je hoort schieten, dan doe je toch iets? En als mijn vriendje weg moet, dan hou je hem toch vast? Ik zou brood over het prikkeldraad gegooid hebben en iedereen geholpen hebben om te ontsnappen. En anders zou ik gevangenen wel geholpen hebben om onder te duiken. Gebeurde dat echt allemaal toen? En wat ik ook niet begrijp is dat mensen daarna nog met Duitsers gepraat hebben. Ik wil nu in ieder geval niet meer naar Duitsland.

Roy, 11 jaar

  • WATERSOEP

Wij waren laatst bij Kamp Amersfoort en toen hoorde ik dat mensen in de oorlog bijna niets te eten hadden en soep van water hadden. Dat is toch geen soep? En hoe maakten ze dat dan? Was er dan wel water? Het lijkt mij vies … en ik begrijp ook niet dat mensen dat aten.

Elise 12 jaar

  © Alle rechten voorbehouden, Project ‘Kinderen van Toen’ Disclaimer & Privacy           Over deze site