slogan header

een vraag of reactie?    …contact

Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort

 Het voormalige strafkamp aan de Loes van Overeemlaan is in de loop der jaren uitgegroeid tot een plaats van herinnering, van bezinning en een plaats om (van) te leren. De huidige gedenkplaats is weliswaar bijna tien keer kleiner dan het kamp van vroeger, maar dat maakt deze plek niet minder belangrijk.

De beklemming van deze plek is nog steeds voelbaar, voor scholieren, voor losse bezoekers en voor familie van mensen die er destijds gevangen hebben gezeten of er zijn overleden. Dat maakt Kamp Amersfoort nog altijd een heel waardevolle plaats.
De gedenkplaats is sinds 2000 een Nationaal Monument.

In datzelfde jaar is de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort opgericht en die stelt zich ten doel de restanten van het Kamp te bewaren en te beschermen. Daarnaast wil ze informatie verschaffen over de historische en actuele betekenis ervan.

Zo worden er rondleidingen gegeven, projecten en lezingen verzorgd, speciale bijeenkomsten georganiseerd en wordt lesmateriaal ontwikkeld en aangeboden. Alles vanuit de optiek: wat hebben we geleerd van toen? En wat doen we ermee?

Alles over het huidige Kamp Amersfoort, de geschiedenis, de bezienswaardigheden en de toekomstplannen is te lezen op www.kampamersfoort.nl

Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort
Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ Leusden
Telefoon:  033 461 31 29, E-mail:   info@kampamersfoort.nl

  © Alle rechten voorbehouden, Project ‘Kinderen van Toen’ Disclaimer & Privacy           Over deze site